Materialen en verzorging

STJ TIJGER ORANJE

Stainless steel
Stainless steel of roestvast staal (RVS) is bestand tegen corrosie en vlekken en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Stainless steel zilver verkleurt niet en is daarom één van onze favoriete materialen. Over het algemeen verkleurt stainless steel goud ook niet, maar het goudkleurige is een laagje, dus dat laagje zou op den duur kunnen verdwijnen.

STJ TIJGER ORANJE

925 sterling zilver
Sterling zilver is de meest bekende legering zilver. Sterling zilver bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. De sterling zilver standaard vereist dat de legering een zilver hoeveelheid heeft van een duizendsten fijnheid van 925. Dit betekent hetzelfde als 92,5% puur zilver. Meestal vind je op sterling zilveren sieraden een 925 tekentje gegraveerd.

STJ TIJGER ORANJE

Metaal 
Sieraden kunnen zijn gemaakt van edel of onedel metaal. Een onedel metaal en zinklegering is bijvoorbeeld zinc alloy. Een zinklegering heeft een laag smeltpunt en goede stroombaarheid. Daarom zijn ze gemakkelijk te bewerken, lassen en solderen. Metaal kan gaan verkleuren, dat ligt aan de PH-waarde van de huid. Lees hieronder verder over verkleuring.

STJ TIJGER ORANJE

Verkleuring
Als een sieraad niet is gemaakt van edelmetaal zoals sterling zilver, goud, rhodium of platina, kan het gaan verkleuren. 925 sterling zilver kan na verloop van tijd ook een beetje zwart worden, maar dit is eenvoudig op te poetsen met een zilverpoetsdoek. Sieraden zijn vaak voorzien van een goud (14K of 18K), zilver, rhodium of rosé goud plating. Afhankelijk van hoe sterk dit laagje is zal het sieraad langer mooi blijven. Onder dit laagje zit een andere metaalsoort welke onedel is (geen goud, zilver, rhodium of platina). Deze metaalsoort kan, wanneer de plating versleten is reageren op vocht en de PH-waarde (zuurgraad) van de huid. Bij de één verkleuren sieraden sneller dan bij de ander, en sommigen hebben hier helemaal geen last van. Dit komt door de reactie van het metaal onder de plating op de zuurgraad (PH-waarde) van de huid. Wil je zeker weten dat je sieraad niet verkleurt, kies dan niet voor metaal.

STJ TIJGER ORANJE

Treat them like your baby! Zo blijven jouw sieraden op z’n mooist:
◘  Zorg ervoor dat jouw sieraden niet in aanraking komen met parfum, haarlak, bodylotion of andere vloeibare substanties.
◘  Geef parfum of bodylotion even de tijd om te drogen en doe daarna pas je sieraden om.
◘  Draag je sieraden niet in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de sauna of in het zwembad.
◘  Stel je sieraden niet te lang bloot aan felle zon.
◘  Draag je sieraden niet bij ruw werk, sporten, douchen of tijdens het slapen.
◘  Droog je handen eerst goed af voor je je sieraden om/in doet.
◘  Doe je ringen af als je je handen desinfecteert.

STJ TIJGER ORANJE

Ringmaat
Weet je niet welke maat je hebt? Gebruik dan de ringmaten tabel

ɢʀᴀᴛɪꜱ ꜱᴍɪʟᴇʏ ᴛᴀꜱ ʙɪᴊ ʙᴇꜱᴛᴇᴅɪɴɢ ᴠᴀɴ €40 ᴏꜰ ᴍᴇᴇʀ
𝙳𝚎 𝚂𝚙𝚛𝚒𝚗𝚐/𝚂𝚞𝚖𝚖𝚎𝚛 𝚌𝚘𝚕𝚕𝚎𝚌𝚝𝚒𝚎 𝚒𝚜 𝚗ú 𝚘𝚗𝚕𝚒𝚗𝚎 🌴